5€ - 25€

Vula Apartmans

Apartmans

Vula Apartmans, nalazi se u Donjem Stoju u blizini crkve. Idelni su za porodice sa decom I mladje ekipe koje najvise vremena provode na Velikoj Plazi.

 
Vula Apartmans , nalazi se u Donjem Stoju u blizini crkve. Idelni su za porodice sa decom I mladje ekipe koje najvise vremena provode na Velikoj Plazi.

Naime, u neposrednoj blizini su Copacabana I kajterske plaze. Takodje prednost je blizina centra Stoja, u kojoj se nalaze prodavnice, restorani, apoteka, posta.

Gostima su na raspolaganju su trokrtevetni I cetverokrevetni apartmani. Svaki apartman ima veliku terasu na kojoj se nalazi letnja kuhinja I deo za rucanje I odmor.

Svaki ima svoje kupatilo, opremljeni su klimom i wifi. Gosti imaju na raspolaganju parking u hladovini.

Posebne pogodnosti :

– parking

– terasa

– roštilj

– klima

– WiFi

Cene trokrevetnih apartmana :

– Jun 15eur

– Jul, Avgust 20eur

– Septembar 15eur

Cene cetverokrevetnih apartmana :

– Jun 20eur

– Jul, Avgust 25eur

– Septembar 20eur

Detalji ponude :

– Cena: 5 EUR

Ekstra :

– klima

– parking

– wifi

– blizina Copacabane

Ada Bojana i njena okolina :

Ada Bojana je nenastanjeno rečno ostrvo lepe i vrlo posebne reke Bojane i to na samom njenom ušću u Jadransko more. Zahvaljujući lepoti ovog ostrva cela Ulcinjska rivijera stekla je popularnost još 70tih i 80tih godina, koje se smatraju zlatnim dobom ulcinjskog turizma. Mnogi čak imenom Ade Bojane nazivaju i širi pojas – Veliku Plaži i mesto Štoj koji su ublizini, a takođe imaju slične čari i šarm. Ako pogledamo kako sve to izgleda na mapi, odmah ćemo uočiti da je moćna reka Bojana zaslužna za živopisnost cele regije, pa sa njome i počinjemo ovaj mali geografski pojmovnik.

Reka Bojana :

Reka Bojana (alb. Buna, lat. Barbana), iako samo 44 km duga, odlikuje se mnogim specifičnostima. Izvire iz Skadarskog jezera kod grada Skadar, a uliva se u Jadransko more, pa velikim delom njenog toka protiču i slatka i slana voda. Tako nastaje vrlo kompleksan eko sistem koji čine sutropske i mediteranske biljne i životinjske vrste. Ušće Bojane u Jadran je zakonom zaštićen rezervat prirode u kome živi oko 143 vrste riba i blizu 300 vrsta ptica.

Po količini vode koju donosi u Mediteran, treća je reka posle Nila i reke Po u Italiji. Ovome doprinose i pritoke Bojane, rukavac Drima, Drimnjača i Kiri, koje ne samo da Bojanu obogaćuju vodom, već donose i velike količine nasipa, kamenja i šljunka sa balkanskih planina. Ovaj nasip u susretu sa morskim talasima hiljadama godina već stvara najfiniji pesak od koga je nastala peščana plaža 12km duga, kao i samo rečno ostrvo Ada Bojana koje se prostire još 3km sve do granice sa Albanijom (poslužite se Google mapom u vrhu ove stranice kako biste sagledali ceo krajolik). Bojana je osobena i po tome što je dno njenog korita ispod nivoa mora za čitavih 5 metara. Pored ovog korita, Bojana ima i podzemni vodotok na dubini od oko 10 do 15 metara ispod njenog sadašnjeg dna.

Ada Bojana :

Ovo rečno ostrvo nastalo je nasukavanjem trogirskog broda Merito u 19 veku u plićaku na Ušću Bojane između dva manja ostrvca koja su tu postojala. Taloženjem peska izdigalo se ovo ostrvo koje i danas iz godine u godinu menja oblik. Jedna strana ostrva izlazi na more i čini preko 3km dugu plažu, a druge dve su okružene sa dva rukavca Bojane. Ostrvo je površine 600 hektara i veći njegov deo i danas je potpuno nenastanjen.

Ada Bojana je do ’70 tih godina bila potpuno pusta, a onda je ’74 u jednom delu podignut nudistički kompleks koji ju je učinio poznatom turističkom destinacijom. Ovaj kompleks apartmana, bungalova i nudističkog kampa jedini je zvaničan hotel u kome možete da se smestite na ostrvu. Pored ovoga, možete odsesti i u nekoj od čuvenih ribarskih sojenica koje se nalaze duž desnog toka Bojane. Ono što ne sme da se propusti jeste poseta nekom od bojanskih ribjih restorana koji neguju tradiciju ribarenja i pripremanja sveže tek ulovljene ribe.

[contact-form-7 id=“769″ title=“Contact form 1″]

about_us-150x150

NAPOMENA: Ukoliko zovete telefonom, molimo Vas da napomenete da ste oglas videli na stranamawww.turisticke-ponude.com

Hvala!

about_us-150x150

Telefon : 030457861

Web site : https://adabojanafor.me/properties/vula-apartmans/

E – mail : vulaalban@hotmail.com

Adresa : Donji Stoj, bb

NAPOMENA: Ukoliko zovete telefonom, molimo Vas da napomenete da ste oglas videli na stranama www.turisticke-ponude.com

Hvala!

26 visitors online now
0 guests, 26 bots, 0 members
Max visitors today: 30 at 12:24 am UTC
This month: 63 at 03-01-2019 03:52 pm UTC
This year: 94 at 01-10-2019 05:01 am UTC
All time: 178 at 03-11-2017 10:53 am UTC
Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
BosanskiБългарскиHrvatskiČeština‎EnglishFilipinoSuomiFrançaisGreekMagyarItalianoРусскийСрпски језикSlovenčinaEspañolTürkçe